014 / 82.14.48 •

Slechte Betalers

29 May 2018

Heeft u te maken met slechte betalers? Wij lossen dat graag op voor u. U levert tenminste dagelijks inspanningen om uw zaak zowel op persoonlijk als financieel vlak op te bouwen. Wanneer die inspanningen niet langer gehonoreerd worden, moet u ingrijpen.

Heeft u te maken met slechte betalers? Niets is zo schadelijk voor de cashflow van uw bedrijf, dan te moeten vaststellen dat een aantal klanten hun financiële verplichtingen niet nakomen. U wordt niet tijdig betaald voor de prestaties die u hebt geleverd en u heeft recht op dat geld.

Slechte betalers dient u op de juiste manier aan te pakken: zacht als het kan, hard als het moet. Op een correcte, maar kordate manier. U kan zich voor deze lastige dossiers het best wapenen met de incassospecialisten van een incassobureau.

Een incassobureau is beter georganiseerd om onbetaalde facturen te innen. Bovendien hebben zij meer ervaring in slechte betalers onder druk zetten, terwijl ze minder dreigend overkomen dan een advocaat. Het is nu eenmaal een feit dat het inschakelen van een incassobureau ervoor zorgt dat wanbetalers sneller zullen betalen.

Hoe werkt dat dan?

Na het indienen van uw dossier, zullen wij binnen de 24u de eerste betalingsherinnering naar uw klant versturen. Dat doen we spoedig, want hoe langer u wacht... hoe moeilijker het innen van een factuur wordt.

Als de klant na 15 dagen nog steeds niet betaald heeft, versturen we de tweede betalingsherinnering. De klant krijgt dan van ons 7 dagen om te betalen vooraleer een derde en finale betalingsherinnering verstuurd zal worden.

Mochten we geen betaling ontvangen, dan gaan we met u bespreken via welke kanalen we deze slechte betaler nog kunnen aanspreken. Er zal ook een solvabiliteitscheck uitgevoerd worden om na te gaan of we moeten overgaan op een juridisch incasso. 

In alle gevallen werken wij met een No Cure, No Pay principe. Dat wil zeggen dat wij enkel kosten in rekening brengen zodra de klant effectief betaald heeft. Meer informatie daarover kan u hier terugvinden.

Interessant artikel? Lees dan ook:

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief