014 / 82.14.48 •

Een Aanmaning Sturen Voor Een Onbetaalde Factuur

05 January 2020

Het is nooit fijn, maar wanneer u te maken heeft met een onbetaalde factuur zal u toch een aanmaning moeten sturen. U kan incassobureau Trivion uw aanmaningsbrieven laten schrijven, versturen en opvolgen.

Wanneer moet ik een aanmaning sturen?

Het kan voorvallen dat u een onbetaalde factuur van een klant heeft die pakweg 5 werkdagen vervallen is. De eerste stap dient een simpel telefoongesprekje te zijn als een vriendelijke herinnering. Als u te maken heeft met vaste klanten kan een simpele e-mail vaak ook al succes boeken.

Wanneer betaling dan nog steeds uitblijft, gaat u toch echt wel een aanmaning moeten sturen. Dat zou dan kunnen via een advocaat of deurwaarder, maar dat stellen de meeste klanten niet echt op prijs. Daarom is de verstandigste keuze om dit te doen in samenwerking met een incassobureau.

Waarom zou ik een aanmaning sturen via een incassobureau?

Een aanmaningsbrief die opgesteld is door een incassobureau straalt een bepaald soort autoriteit uit. Dit professionele optreden zal uw klant sneller aanzetten tot betaling. Een aanmaning die u zelf geschreven heeft nemen bepaalde klanten niet serieus. Bovendien wordt gebruik gemaakt van de juiste woordenschat om de ernst van de situatie te benadrukken.

De beste incassobureaus houden uiteraard rekening met het feit dat u ook na dit voorvalletje de klant nog steeds zal willen behouden. Het kan al eens voorvallen dat een klant die éénmalig niet op tijd betaald nadien uw trouwste klant kan worden. Daarom kiest incassobureau Trivion steeds voor een correspondentie met respect voor de situatie van uw bedrijf en die van uw klant.

Het belangrijkste gegeven van een aanmaning is misschien wel dat u geen bepalingen gebruikt die tegen de wet indruisen. Als u deze fout maakt, dan kan de onbetaalde factuur onontvankelijk beschouwd worden en zal u achterblijven met een torenhoge rekening zonder dat er betaling heeft plaatsgevonden.

Efficiënte Aanmaning Sturen

Door op een professionele en respectvolle manier een aanmaning te sturen, maakt u uw klant duidelijk dat u zaken doen serieus neemt en dat u van hen hetzelfde verwacht. Jullie bouwen aan een relatie van wederzijds respect. Dus vergeet die amateuristische aanpak en laat uw aanmaning sturen door incassobureau Trivion.

Klaar om je geld te innen?

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief