014 / 82.14.48 •

Hoe pak je een onbetaalde factuur aan?

15 August 2021
Elke onderneming zal ooit te maken krijgen met een factuur die maar niet betaald wordt. Je hoeft er niet meteen een drama rond te maken, maar volg het wel goed op.

1. Betalingsherinnering

De eerste stap is een betalingsherinnering. Je stuurt een vriendelijke mail, bericht, brief…met de vraag om het openstaande bedrag te vereffenen. Hou het luchtig. Het is perfect mogelijk dat je klant het gewoon vergeten is en nu meteen zal betalen. Je wilt niet dat bij een eerste betalingsherinnering relatieschade ontstaat. Het woord ‘Herinnering’ benadrukt ook nog dat er wat haast achter staat.

2. Persoonlijk contact

Als de klant niet in actie schiet na de betaalherinnering, kan je het gesprek aangaan. Je kan langsgaan op kantoor of een keertje bellen. Persoonlijk contact laat meer indruk na dan weer een e-mail in hun mailbox. Zorg dat je bij de juiste persoon terecht komt en spreek hem/haar op een vriendelijke, maar duidelijke toon aan. Speel kort op de bal! Je moet laten weten wat je van hem/haar verwacht en wanneer.

3. Aanmaning

Nog steeds geen overschrijving gehad? Dan is het misschien eens tijd om een aanmaning. Het concept is hetzelfde als de betalingsherinnering: een mail, bericht, brief…met een verzoek tot betaling over te gaan. Alleen is de toon een pak strenger. Je vermeldt er nogmaals de consequenties en stappen in die je zal nemen als het bedrag niet vereffend wordt.

4. Schakel hulp in

Na al die stappen nog steeds niets ontvangen? Dan klopt er iets niet. Het is het verstandigste om hulp in te schakelen om de relatie met de klant en de impact op uw bedrijf te sparen. Het is aangeraden om dan een incassobureau in te schakelen. Zij gaan dan verder met het innen van deze onbetaalde factuur zodat zich weer kan bezig houden met ondernemen.

Neem vandaag contact op en ontdek hoe Incassobureau Trivion uw bedrijf kan helpen. Neem contact op via het nummer +32 (0)14 82 14 48 of contacteer ons online. Wij werken met een No Cure No Pay principe, waarbij we pas kosten in rekening brengen wanneer onbetaalde facturen betaald werden.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief