014 / 82.14.48 •

De Voordelen van een Incassobureau voor uw Bedrijf

21 November 2017

Het is een betreurenswaardig feit dat het soms erg moeilijk is om betaald te worden voor geleverde diensten. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een bedrijf zich in die positie zou bevinden en is het belangrijk om de voordelen van een incassobureau te overwegen.

De Voordelen van een Incassobureau voor uw Bedrijf

Geen enkel bedrijf, groot of klein, kan het zich permitteren om niet betalende klanten te negeren.

De nadelige effecten hiervan op een organisatie kunnen ernstig zijn:

  • Ten eerste is er de voor de hand liggende kwestie aangaande cash flow. Als u worstelt om de betaling van uw klant te ontvangen dan heeft dat op zijn beurt een negatief effect op uw vermogen om leveranciers te betalen.

  • Dan is er de kwestie overhead. De inspanningen die men levert tot het innen van deze onbetaalde facturen kunnen aanzienlijk zijn. Telefoongesprekken, brieven en af en toe een juridische actie, kunnen allemaal bijzonder tijdrovend zijn.

  • Uiteindelijk is er het onderschatte psychologische effect dat komt kijken bij het voeren van confronterende gesprekken met mensen die u geld schuldig zijn.

Hoewel er een aantal zakelijke technieken zijn die u kan toepassen om het aantal niet betalende klanten te verminderen, moet u soms de werkelijkheid onder ogen komen en accepteren dat een bepaald percentage van uw klanten af en toe voor moeilijkheden zullen zorgen.

In dergelijke situaties kan u geconfronteerd worden met de keuze om enerzijds het geld zelf trachten te innen of anderzijds een gespecialiseerde organisatie in te huren. Deze specialisten werken in naam van een incassobureau.

Zij kunnen het volgende betekenen voor uw organisatie:

  • U kan de volledige afdeling debiteurenbeheer uitbesteden wat betekent dat zij de verantwoordelijkheid verkrijgen over de betaling van al uw klanten die niet binnen de vooropgestelde termijn betalen.

  • In andere gevallen kunnen ze gewoon occasioneel onbetaalde facturen aannemen - met andere woorden: hopelijk die enkelingen die u gewoon niet op tijd betalen.

  • Ze alle juridische stappen ondernemen om het verschuldigde bedrag te innen, indien nodig via de rechter.

  • Alle onaangenaamheden die gepaard gaan met het schrijven van herinneringsbrieven en het maken van moeilijke gesprekken uit handen nemen.

  • Mensen die verdwenen zijn en je nog geld schuldig zijn trachten te traceren.

Het is vaak het geval dat incassobureaus het mogelijk weten te maken om sommen geld te innen waarvan u ze zelf reeds mentaal had afgeschreven.

Klaar om je geld te innen?

Incassobureau inschakelen

Als u echt moeite heeft om verschuldigde bedragen te innen en dit de herkomst  van uw stress en financiële problemen is, kan het zinvol zijn om de diensten van een incassobureau te overwegen. Als dat zo is, waarom zou u ons dan niet laten helpen?

Neem vandaag contact op en ontdek hoe Incassobureau Trivion uw bedrijf kan helpen. Neem contact op via het nummer +32 (0)14 82 14 48 of contacteer ons online. Wij werken met een No Cure No Pay principe, waarbij we pas kosten in rekening brengen wanneer vervallen facturen betaald werden.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief