014 / 82.14.48 •

Hoe laattijdige betalingen je richting de WCO-procedure kunnen duwen

26 October 2018

Ook afgelopen weekend konden we weer lezen dat een onderneming bescherming tegen schuldeisers gevraagd en gekregen heeft bij de handelsrechtbank in Turnhout. Het bedrijf raakte in de problemen door laattijdige betalingen en nu is de WCO-procedure opgestart.

Langdurige Schulden

Het bedrijf kwam in de problemen door langdurige openstaande schulden van projecten uit het verleden. En hoewel het betalingsgedrag van overheden sinds 2014 verbetert, spreekt men hier toch vooral over tegoeden van overheden m.b.t. meerwerken en extra budgetten die vrijgemaakt moeten worden. Bovendien zijn er ook nog juridische dossiers die werden gewonnen, maar waar de uitbetaling op zich laat wachten. In combinatie met 2 mindere jaren, was er een drastische stap nodig.

Uit vrees dat een schuldeiser naar de rechtbank zou stappen met een verzoek tot failliet verklaring, nam de onderneming zelf het initiatief en vroeg het uitstel van betaling aan. Nu de WCO-procedure goedgekeurd is, zijn ze vooral bezig met het nakomen van de wettelijke verplichtingen zoals het informeren van hun schuldeisers.

Doet u ook zaken met de lokale, regionale of nationale overheid?

Ook voor overheden bedraagt de wettelijke betaaltermijn nu 30 dagen en afwijkingen tot maximum 60 dagen zijn slechts mogelijk mits deze uitdrukkelijk worden bedongen. Enkel overheidsdiensten die gezondheidszorgen verstrekken, krijgen nog 90 dagen om te betalen.

Natuurlijk brengt een samenwerking met de overheid verscheidene voordelen met zich mee. Denk daarbij aan grote projecten die veel media aandacht krijgen en projecten die veel geld in het laatje brengen. Tel daarbij werkzekerheid voor lange termijn bij op en er zullen veel ondernemers staan te springen om dit aan hun portfolio toe te voegen.

Heeft u klanten die hun factuur niet op tijd betalen? Of heeft de overheid nog een openstaande schuld aan u? Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. In beide gevallen kan u rekenen op de expertise van Incassobureau Trivion.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief