014 / 82.14.48 •

Waarom is debiteurenbeheer belangrijk?

30 June 2020

Debiteurenbeheer is belangrijk voor uw onderneming. Het is een taak die specifieke aandacht nodig heeft, want een verkoop is pas afgerond wanneer het geld ook effectief op uw rekening gestort is.

Slecht debiteurenbeheer is dan ook de reden waarom de meeste ondernemingen in de problemen komen. Wanneer uw klanten hun financiële verplichting niet nakomen, wordt het ook voor uw onderneming moeilijk om uw rekeningen te betalen. Het correct opvolgen en beheren van debiteuren is dus belangrijk... Of heeft u voldoende reserve opgebouwd om openstaande rekeningen niet zorgvuldig op te volgen?

Facturen die niet betaald worden, hebben een enorme invloed op uw eigen onderneming. Zeker wanneer er sprake is van grote bedragen. Wanneer betaling uitblijft, kan uw onderneming zelf in financiêle nood raken. Daarom is het dus belangrijk dat u niet te lang op zich laat wachten bij het versturen van facturen, betalingsherinneringen, etc. 

Om uw onderneming gezond te houden, heeft u dus nood aan goed debiteurenbeheer.

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer bestaat uit alle activiteiten die binnen uw onderneming ervoor moeten zorgen dat klanten hun openstaande rekeningen betalen. Het is beter voorkomen dan genezen, dus goed debiteurenbeheer gebeurt al bij het verkopen van uw product of dienst. Het is zaak van te weten met wie u zaken doet en wat hun financiële positie is. Bovendien dienen nieuwe klanten ook op de hoogte te zijn van uw betalingsvoorwaarden.

Maar wat dan als debiteuren niet betalen?

Het is belangrijk om tijdig en correct te facturen en de administratie daarvan op orde te houden. Vooraleer u verdere stappen onderneemt, is het dus aangeraden om te controleren of alles van uw kant correct verlopen is.

Het is uiteraard altijd nog mogelijk dat uw klant vergeten is om binnen de standaard termijn te betalen. Daarom stuurt u best een vriendelijke herinnering als de betaaltermijn is verstreken. Het is ook verstandig om even telefonisch contact op te nemen. Dat is de snelste manier om te weten te komen of er iets uitzonderlijk aan de hand is.

Zet alle afspraken die u telefonisch maakt ook op e-mail naar de klant. Betaalt de klant na uw herinnering of gesprek nog steeds niet? Dan is het tijd om hulp in te schakelen.

Trivion - Uw partner voor debiteurenbeheer

Gaan uw klanten op vakantie met uw geld? Hoog tijd om in te grijpen. Door met Incassobureau Trivion in zee te gaan, geeft u aan klanten een duidelijk signaal dat u tijdig en correct betalen ernstig neemt. Bovendien creërt u voor uzelf gemoedsrust en verzekert u een gezonde cash flow.

Onze brieven zetten uw debiteur aan om zo snel mogelijk te betalen. We treden kordaat en correct op. Zo ziet hij dat u het meent. Ruikt hij zijn kans om een gerechtelijke procedure te vermijden? Dan betaalt hij snel. Is hij toch hardleers? Dan zetten we de grote middelen in.

Een incassobureau is veel goedkoper dan een advocaat en het komt minder dreigend over. Zo komt uw commerciële relatie niet in het gedrang en spaart u geld uit.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief