014 / 82.14.48 •

De Overheid - Een slechte betaler

20 February 2019

In 2018 werd 70 procent van de facturen op tijd betaald, 10 procent van de facturen was een wanbetaling, d.w.z. dat de factuur veel te laat of helemaal niet werd betaald. Een opvallend slechte betaler blijkt de overheid...

We spreken hier over de slechtste cijfers sinds de financiële crisis in 2008. Het aantal te laat betaalde facturen steeg in het vierde kwartaal van 29% naar 41% waarvan het merendeel te verhalen valt op het ministerie van Justitie en Financiën.

Het is dus niet verwonderlijk dat niet elke ondernemer staat te springen om zaken te doen met de overheid. Sinds de invoering van de "Wet betreffende de bestrijding van betalingsachterstand bij handelstransacties" in 2002, bedraagt de wettelijke betaaltermijn voor overheden 30 dagen. Ook overheden moeten in geval van betalingsachterstand trouwens nalatigheidsinteresten betalen. De percentages daarvoor worden vast bepaald in functie van de ECB-rentevoet.

Ondervindt u eveneens dat uw facturen aan overheidsdiensten ineens te laat betaald worden? Grijp dan tijdig in.

Heeft u een bedrijf als klant dat uw facturen niet op tijd betaalt of de overheid betaalt niet? In beide gevallen kan u op de incasso expertise vanIncassobureau Trivion rekenen!

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen: