014 / 82.14.48 •

Incassobureau of Factoring

30 October 2019

Jouw doel als ondernemer is om je cashflow te verbeteren. Het is echter niet simpel om te bepalen welke oplossing de meest optimale is voor jouw bedrijf. Aan de ene kant heb je factoring, aan de andere kant heb je incassobureaus. We lichten je even het verschil toe tussen een incassobureau en factoring.

Factoring

Factoring is een vorm van financiering waarbij een derde partij tussen jou en je klanten komt te staan. Deze derde partij noemen we ook wel de factoringmaatschappij. Deze factoringmaatschappij betaalt direct een voorschot van de factuur uit op jouw rekening en staat in voor de verdere opvolging van de factuur. Zo'n voorschot kan oplopen tot 85% van de factuurwaarde. Zodra jouw klant aan de factormaatschappij betaald heeft, wordt er een commissie in rekening gebracht en betalen ze het resterende bredrag aan je uit.

Factoring is dus een manier om sneller cash geld in handen te hebben, aangezien je een mooi voorschot krijgt op de door jou opgestelde facturen. Je kan dus meteen verder ondernemen en investeren. 

Het is wel belangrijk om te weten dat factoringmaatschappijen heel kritisch zijn bij het aanvaarden van klanten. Een bedrijf komt vaak pas in aanmerking vanaf een bepaald omzetcijfer, waardoor kleine ondernemingen en starters in de kou moeten blijven staan. Daarnaast zal men ook je klantenbestand analyseren. Is dat een risicovol klantenbestand? Dan is factoring geen optie.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat er klanten zijn die dit zullen beschouwen als een teken van wantrouwen. Aangezien je de opvolging van facturen volledig uit handen geeft, is een vriendelijk betalingsherinnering niet langer mogelijk. Die volledige uitbesteding voelt dan ook onpersoonlijk aan en kan een invloed hebben op de relatie met de klant. Daarbovenop is het voor sommige klanten verwarrend op welke rekening ze nu uiteindelijk moeten betalen.

Incassobureau

Een incassobureau zoals Trivion is gespecialiseerd in het innen van commerciële en professionele vorderingen in België, maar ook internationaal. Dankzij onze overtuigingskracht en een onverzettelijk doorzettingsvermogen kunnen wij uitstekende succespercentages voorleggen. Onze professionaliteit en ongekende klanttevredenheid zijn de geheimen achter ons succes.

In 92% van de gevallen weten wij een debiteur zijn schuld te laten vereffenen. En voor u kost deze service vaak zelfs helemaal niets...

Vermelden de algemene voorwaarden van uw onderneming extra kosten voor wanbetalers? Dan betaalt uw debiteur intrest op het oorspronkelijke bedrag. De wet legt wel een maximumpercentage vast. Toch is de ‘boete’ gewoonlijk hoog genoeg om ons werk mee te betalen. Slotsom? U betaalt ons dus meestal helemaal niets. Uw debiteur betaalt ons.

Onze brieven zetten uw debiteur aan om zo snel mogelijk te betalen. We treden kordaat en correct op. Zo ziet hij dat u het meent. Ruikt hij zijn kans om een gerechtelijke procedure te vermijden? Dan betaalt hij snel. Is hij toch hardleers? Dan zetten we de grote middelen in.

Conclusie

Wil jij op lange termijn jouw cashflow verbeteren? Kies dan voor Trivion. Pak wanbetalers efficiënt en kordaat aan en bespaar jezelf heel wat frustraties. Facturen doorsturen gebeurt volledig online. Daarna gaan wij aan de slag.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen: