014 / 82.14.48 •

Laat gratis onbetaalde facturen innen en bespaar kostbare tijd

30 November 2019

Veel werk, maar ook veel onbetaalde facturen?

Als het aantal onbetaalde facturen oploopt, loeren liquiditeitsproblemen om de hoek en komt de financiële gezondheid van de firma in gevaar. Er zit dus niets anders op dan openstaande facturen en wanbetalers stipt op te volgen. Heeft u of uw administratie daar geen tijd voor, dan is de debiteurenadministratie uitbesteden aan Incassobureau Trivion zeker geen slecht idee. Zeker omdat wij helemaal gratis onbetaalde facturen innen!

Wij werken volgens het No Cure, No Pay principe

Bij Trivion werken we volgens het No Cure No Pay principe. Dat wil zeggen dat u helemaal geen incassokosten betaalt als we het openstaande bedrag niet kunnen innen. Lukt ons dat wel, dan betaalt u slechts een kleine bijdrage om ons werk te vergoeden. Daarvoor volstaan doorgaans de administratiekosten en nalatigheidsinteresten die we van uw klant vorderen en zo blijft ook bij een geslaagde incasso het innen van facturen voor u gratis.

Enkel wanneer de klant enkel de hoofdsom zonder nalatigheidsinteresten of dossierkosten betaalt, rekenen we u een klein percentage van het factuurbedrag aan en ook dat bedrag valt bijzonder goed mee.

Ook gratis onbetaalde facturen innen, heeft maximaal effect

We kunnen een gemiddeld slaagpercentage van maar liefst 92% voorleggen, wat betekent dat we het gros van alle onbetaalde facturen succesvol innen. Daar zijn enkele verklaringen voor:

  • Als externe partner kunnen we net iets meer drukkingskracht uitoefenen op uw debiteur, want het contact is minder persoonlijk. We kunnen kordater communiceren omdat we geen persoonlijke band met de klant in kwestie hebben opgebouwd. Uiteraard houden we onze communicatie wel beleefd, zodat u zonder blozen zaken kan blijven doen met de klant in kwestie nadat we uw onbetaalde factuur geïnd hebben.
  • Het feit dat u een extern incassobureau inschakelt, geeft een duidelijk signaal dat u het innen van openstaande facturen ernstig neemt en geen vertraging duldt. Het psychologisch effect daarvan op uw klanten is niet te onderschatten.
  • Onze medewerkers hebben de nodige expertise en ervaring in huis om aanmaningsbrieven doeltreffend, juridisch correct en waterdicht op te stellen. We laten geen achterpoortjes en uitwegen open zodat uw klant geen andere optie heeft dan uw factuur alsnog te betalen.
  • We starten altijd met een minnelijke invorderingsprocedure, maar trekken ook naar de rechtbank als het moet. We beschikken over in-house juristen die uw dossiers van bij de opstart opvolgen zodat er geen onnodige tijd verloren gaat. Een gerechtelijke invorderingsprocedure kan zonder vertraging opgestart worden als dat nodig blijkt.

Hoe sneller we kunnen starten, hoe beter!

Hoe sneller de incassoprocedure opgestart wordt, hoe meer kans op slagen want de facturen zijn dan nog niet ‘ondergesneeuwd’. Zowat 75% van de facturen wordt geïnd binnen de 90 dagen na vervaldag en na 2 jaar slinkt het succespercentage al naar 30%. Wacht dus niet te lang en zet ons meteen aan het werk. Wij starten elke nieuwe opdracht sowieso binnen de 48 u op!

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen: