014 / 82.14.48 •

Gratis incasso versus succesratio

15 November 2015

Op zoek naar een incassobureau?

Om openstaande betalingen vlotter te innen, zit er maar 1 ding op. Stipt en regelmatig uw klanten aan de openstaande facturen herinneren. Daarvoor moet u regelmatig alle openstaande posten bij uw verschillende klanten overlopen, duidelijk per klant bijhouden welke communicaties gevoerd werden en welke betalingsbeloftes werden gemaakt en telkens weer een nieuwe betalingsherinnering versturen. Een noodzakelijk, maar erg tijdrovend werk.

Wil u die administratieve workload verminderen of deze minder aangename taak gewoon aan iemand anders toevertrouwen, dan moet u op zoek naar een betrouwbaar en professioneel incassobureau. Welk incassobureau kiest u dan best, wat mag u verwachten en hoe gratis en doeltreffend is gratis incasso?

No cure, no pay incasso

Uiteraard zal de kostprijs een belangrijke factor zijn bij uw keuze van incassobureau. Gratis incasso klinkt dan ongetwijfeld heel aanlokkelijk, maar hoe gratis is gratis precies?

Alle invorderingsbureaus geven een eigen invulling aan de termen gratis incasso en No Cure, No Pay. U kijkt dus best even na wat die invulling precies inhoudt.

Bij Trivion nemen we deze termen letterlijk. U betaalt enkel als we erin slagen om de openstaande facturen te innen. Hoeveel u dan precies betaalt, hangt af van de ontvangen sommen.

  • Betaalt uw klant de hoofdsom plus de nalatigheidsinteresten en verwijlinteresten, dan betaalt u helemaal niets! Die interesten volstaan immers om ons werk te vergoeden. De klant betaalt dus de incassokosten en u krijgt de volledige hoofdsom binnen de 48 u op uw bedrijfsrekening gestort.
  • Betaalt de klant enkel de hoofdsom, dan betaalt u slechts een billijk percentage op dit bedrag.
  • Betaalt de klant niet, dan betaalt u helemaal niets!

Logisch dus dat we extra gemotiveerd zijn en al onze expertise inzetten om de kans op succes te maximaliseren. We kunnen zonder verpinken zeggen dat 92% van onze dossiers met succes afgerond worden! Ook die slaagkans neemt u best in overweging als u verschillende incassobureaus vergelijkt die gratis invordering aanbieden.

De prijs is echt niet het enige criterium

Ongetwijfeld verwacht u van uw invorderingspartner niet alleen billijke tarieven, maar ook betrouwbaarheid en service. U vraagt dus best even na welke extra services de verschillende incassobureaus bieden als u een vergelijking maakt.

Dit mag u bij Trivion incasso verwachten:

  • Geen extra dossierkosten, abonnementen of ingewikkelde tariefstructuren
  • U kan te allen tijde de status van uw dossiers opvolgen via een afgeschermde online module
  • Is de debiteur in faling en kunnen erg geen sommen meer geïnd worden? Dan bezorgen wij u toch helemaal gratis een attest zodat u de btw die u aanrekende kan terugvorderen.
  • We passen onze aanpak aan in functie van de debiteur. Wordt die liefst per mail, per brief of per telefoon gecontacteerd en wanneer? Onze communicaties zijn bovendien altijd vriendelijk en beleefd, maar toch kordaat.
  • Onze voorkeur gaat steevast uit naar een minnelijke invordering, maar als het moet gaan we over naar gerechtelijke incasso voor de rechtbank. Voor deze juridische procedures hebben we geen externe partners nodig, want we hebben zelf juristen en advocaten in dienst. Ook internationale invordering kan u aan ons toevertrouwen.
  • Liever geen gratis incasso per dossier, maar een lange termijn samenwerking voor uw volledige debiteurenbeheer? Dat kan ook!

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief