014 / 82.14.48 •

Waarom U Moet Kiezen Voor Een Goed Incassobureau

01 August 2020

Een goed incassobureau is een goede investering voor uw bedrijf. Schakel hun incassospecialisten in om de betaling te innen waar u recht op heeft.

Dagelijks worden honderden facturen gemaakt en verstuurd. De meeste klanten verwachten een betaaltermijn van 30 dagen, maar het gebeurt dat facturen onbetaald blijven. U moet dan de keuze maken om te investeren in een goed incassobureau. U kan ervoor kiezen om zelf de betaling te innen, maar dat is tijdrovend werk. De ervaring leert ons dat een incassobureau veel effectiever is in het innen van onbetaalde facturen. Het lijken ongewenste kosten, maar het is veel succesvol en kostenbesparend op lange termijn.

Natuurlijk is het goedkoper om zelf contact op te nemen met uw klant en betalingsherinneringen te versturen. Het kost u niets, maar wanneer u enkele onaangename gesprekken heeft gehad en na 60 dagen nog steeds geen betaling ontvangen heeft, zal u het onderschatte psychologische effect van onbetaalde facturen leren kennen. Maar wist u dat u een incassobureau kan inschakelen zonder daar extra voor te betalen?

Dat kan. Vermelden uw algemene voorwaarden extra kosten voor wanbetalers? Dan betaalt uw debiteur intrest op het oorspronkelijke bedrag. De wet legt wel een maximumpercentage vast. Toch is de ‘boete’ gewoonlijk hoog genoeg om een betrouwbaar incassobureau mee te betalen. Slotsom? Uw debiteur betaalt het incassobureau.

Voorzien uw verkoopsvoorwaarden geen extra kosten, of zijn de kosten hoger? Dan rekent een correct incassobureau een percentage aan. Die tarieven en percentages worden uiteraard op voorhand afgesproken. Slaagt het incassobureau niet in haar opdracht? Dan betaalt u bij de beste incassobureau's simpelweg niets. Zij werken strikt met het no cure, no pay-principe. Geen resultaat? Geen rekening. Zij bezorgen u bovendien een attest voor de recuperatie van de gefactureerde btw.

Het juiste incassobureau kan het volgende betekenen voor uw organisatie:

  • U kan de volledige afdeling debiteurenbeheer uitbesteden wat betekent dat zij de verantwoordelijkheid verkrijgen over de betaling van al uw klanten die niet binnen de vooropgestelde termijn betalen.
  • In andere gevallen kunnen ze gewoon occasioneel onbetaalde facturen aannemen - met andere woorden: hopelijk die enkelingen die u gewoon niet op tijd betalen.
  • Ze alle juridische stappen ondernemen om het verschuldigde bedrag te innen, indien nodig via de rechter.
  • Alle onaangenaamheden die gepaard gaan met het schrijven van herinneringsbrieven en het maken van moeilijke gesprekken uit handen nemen.
  • Mensen die verdwenen zijn en je nog geld schuldig zijn trachten te traceren.

Het is een feit dat incassobureau's het mogelijk weten te maken om sommen geld te innen waarvan u ze zelf reeds mentaal had afgeschreven.

Goed Incassobureau inschakelen

Bespaar uzelf tijd en stress door direct te investeren in een goed incassobureau dat aan de hand van duidelijke stappen het innen van een betaling tot stand zal brengen. Incassobureau Trivion is één van de beste incassobureau's in België dat aan de hand van een klantenlogin haar klanten de mogelijkheid geeft hun dossiers op elk moment van de dag te raadplegen en mee op te volgen.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief