014 / 82.14.48 •

Factoring heeft voordelen die interessant zijn voor uw bedrijf

15 January 2017

Heeft u wel altijd voldoende cash flow om de facturen te betalen?

Om zaken te doen heeft u een constante geldstroom nodig. Leveranciers, personeel en de overheid moeten immers stipt op tijd betaald kunnen worden. Dat uw verkoopfacturen tijdig betaald worden, is dus ontzettend belangrijk. Laten die betalingen regelmatig op zich wachten, dan is niet alleen incasso, maar ook factoring zeker het overwegen waard. Bij factoring of debiteurenfinanciering, zoals deze vorm van factuurbevoorschotting ook wel eens wordt genoemd, keert de factormaatschappij namelijk reeds een aanzienlijk deel van de factuur (tot 90%) uit, enkele dagen nadat u deze hebt verstuurd. De facturen worden dus als het ware voorgeschoten door de factormaatschappij terwijl uw klant de afgesproken betaaltermijn de tijd krijgt om de factuur in kwestie te voldoen. Win-win dus.

U beschikt snel over uw geld én u wint heel wat kostbare tijd

Achter uw geld aangaan is behoorlijk tijdrovend. Bij factoring neemt de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer echter volledig van u over. U hoeft zich helemaal niets meer van aanmaningen en debiteurenadministratie aan te trekken. Minder zorgen en meer tijd om met uw zaak bezig te zijn dus. De professionele aanpak en expertise van de factormaatschappij zorgt bovendien voor een snellere inning van de openstaande facturen wat het risico op niet-betaling drastisch verkleint.

Het kostenplaatje

Vele ondernemers denken ten onrechte dat debiteurenfinanciering een dure zaak is en daarom enkel interessant voor grote bedrijven. Niets is echter minder waar. De kosten voor factoring bedragen meestal slechts 3% van de te prefinancieren factuurwaarde. Bij grotere aantallen klanten en hogere factuurwaardes kan dat tarief zelfs nog zakken. Een kleine kost dus die een grote tijdwinst oplevert en op die manier bespaart u zelfs kosten. U kan uw personeel dat zich anders met de debiteurenadministratie moet bezig houden namelijk elders inzetten. Zij kunnen zich voortaan op andere essentiële en verkoopgerichte taken concentreren.

Kiezen voor factoring kan zelfs geld opbrengen!

  • Uw rekeningen hoeven niet meer onder nul te zakken, waardoor u negatieve interesten uitspaart. In tegendeel, u kan zelfs bij uw leveranciers een korting voor contante betaling afspreken, want u kan diens facturen onmiddellijk voldoen.
  • De gemiddelde termijn van openstaande vorderingen daalt zienderogen en dat maakt uw cijfers een pak aantrekkelijker voor banken en kredietverstrekkers. Misschien levert het u zelfs een lagere interestvoet op?
  • U kan uw klanten een gunstige betalingstermijn blijven aanbieden en dat kan een doorslaggevende factor blijken waarom nieuwe klanten liever zaken doen met uw bedrijf dan met uw concullega’s. Ook op uw jaaromzet kan factuurbevoorschotting dus een positief effect nalaten.

Doe zelf de test!

U heeft helemaal niets te verliezen en heel wat te winnen. Dus waarom niet gewoon een vrijblijvende prijsofferte opvragen en factoring eens een tijdje op enkele of op al uw klanten toepassen? U hoeft enkel even het rekeningnummer op uw uitgaande facturen te veranderen en de factoringmaatschappij in cc te zetten bij de verzending. Meer niet!

Meer weten over factoring via incassobureau Trivion

Bij incassobureau Trivion bieden we tegenwoordig ook factoring voor kmo’s aan. Daarvoor werken we samen met enkele gerenommeerde internationale partners om de nodige financiële slagkracht te kunnen garanderen, maar u blijft wel de typische Trivion service genieten. U kan alles over deze nieuwe service nalezen op www.factoring-kmo.be of meteen een vrijblijvende prijsofferte en informatie opvragen via hetcontactformulier.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief