014 / 82.14.48 •

Schakelt u best een advocaat of incassobureau in voor uw onbetaalde facturen?

01 July 2016

Laat u tijdig assisteren

Het belang van een correcte opvolging van betalingen is niet te onderschatten. Ook al heeft u voldoende werk, laattijdige betalingen door klanten kunnen uw bedrijf in ernstige financiële moeilijkheden brengen. Wanbetaling is nog steeds de voornaamste reden voor faillissementen in België!

Heeft u zelf niet de energie, zin of tijd om u met de administratieve opvolging van uw debiteurenbeheer bezig te houden, dan kan u daarvoor gelukkig een professional inschakelen. Dat kan bijvoorbeeld een advocaat of een incasso kantoor zijn. De keuze is aan u, maar vergeet niet: “Hoe langer u wacht met aanmaningen en hoe langer invorderingsprocedure duurt, hoe kleiner de kans dat u uw geld nog zal ontvangen.” Tijd voor actie dus.

Kiezen voor een advocaat of incasso?

Zowel advocaten als incassobureaus kunnen openstaande bedragen voor u invorderen. Het verschil zit hem vooral in de aanpak en in het signaal dat u de wereld in stuurt. Een advocaat zal doorgaans de invorderingsprocedure starten met een formeel en juridisch waterdicht opgestelde aanmaningsbrief, maar of uw klant gevoelig is aan de kwaliteit van het briefpapier en daardoor sneller zal betalen, is nog maar de vraag…

Ook incassobureaus kunnen juridisch correcte aanmaningen versturen, maar die zullen doorgaans minder dreigend overkomen. Het verschil zit hem vooral in het psychologische effect van de titel van de afzender.

Ook het kostenplaatje kan u best vooraf vergelijken. Sommige advocaten werken net als incassobureau Trivion volgens het No Cure, No Pay principe, maar anderen rekenen hun tijd (duur) door.

Verschijnt er na de minnelijke procedure nog steeds geen betaling op uw rekening, dan kan u overgaan tot een gerechtelijke procedure via een advocaat. Doet u beroep op de diensten van Trivion, dan hoeft u daar zelf weinig voor te doen. We hebben namelijk eigen advocaten die perfect op de hoogte zijn van de eerder genomen stappen, waardoor ook de gerechtelijke incassoprocedure zonder vertraging kan opgestart worden.

Tijd om enkele misverstanden uit de wereld te helpen

Een advocaat maakt meer indruk dan een incassobureau.

Wellicht maakte een brief van een advocaat vroeger meer indruk, maar vandaag de dag zijn de klanten een pak mondiger. Ze laten zich ook niet meer zo snel uit het lood slaan door een formele brief van een advocatenkantoor.

Een maatschappelijk verantwoorde aanpak met focus op respect, communicatie en positieve motivatie blijken tegenwoordig vaak doeltreffender om debiteuren openstaande rekeningen te doen betalen.

Een incassobureau kan geen beslag leggen

Inderdaad, maar dat geldt ook voor een advocaat. Voor inbeslagnames is altijd een vonnis van de rechter nodig en moet een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld worden.

Een advocaat behandelt een dossier persoonlijker

In tegenstelling tot bij de meeste advocatenkantoren is incasso voor Trivion de enige kerntaak. We zijn er dagelijks mee bezig en behandelen enkel dossiers die met wanbetaling te maken hebben.

We focussen hierbij vooral op de minnelijke procedure, want we geloven sterk in klantretentie. Slechte betalers kunnen in de toekomst alsnog interessante klanten blijken, dus doen we er alles aan om de invordering zo klantvriendelijk mogelijk aan te pakken.

Daarom wordt de communicatie met debiteuren afgestemd op uw communicatiestijl, het type eindklant en uw sector. We hebben ook heel wat ervaring inzake maatwerk incasso voor specifieke sectoren zoals scholen, overheden, artsen, de zorgsector,…

Maatwerk dus en elk dossier krijgt onze volledige en onverdeelde aandacht!

Dus… Advocaat of incasso? Of heeft u nog niet beslist?

Wil u eerst meer informatie over de aanpak en tarieven voor u beslist of u een advocaat of incasso bureau gaat inschakelen? Gelijk heeft u!

Stuur ons gerust even een mailtje om meer informatie over onze visie en tarieven te ontvangen en maak zelf de vergelijking!

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen:

Ontvang onze gratis e-book.

Nieuwsbrief