014 / 82.14.48 •

4 Redenen Waarom U Debiteurenbeheer Nodig Heeft

30 August 2018

Elk bedrijf heeft wel eens te maken met onbetaalde facturen. Vaak helpt het om intern een persoon aan te wijzen om deze klanten op te bellen, maar wanneer de cash flow begint te stotteren heeft u professioneel debiteurenbeheer nodig.

Het idee om debiteurenbeheer uit te besteden is misschien wel aanleiding tot bezorgdheid, maar wist u al dat 25% van de faillissementen in België te wijten zijn aan slecht debiteurenbeheer? Steeds vaker proberen klanten hun betaling te rekken. Zorg voor een gezonde cash flow door te kiezen voor effectief debiteurenbeheer.

Waarom debiteurenbeheer overwegen?

Zelf een afdeling debiteurenbeheer oprichten kan een kostelijke grap zijn. Personeel aannemen en opleiden om onbetaalde facturen te innen is een aanzienlijke investering. Bovendien neemt het maanden in beslag vooraleer die afdeling effectief werkt en zijn geld terug begint te verdienen. Staat u te trappelen om de vaste kosten te verhogen om uw facturen beter op te volgen?

Het debiteurenbeheer en opstarten van de daarbijhorende incasso's vereist een totaal andere expertise dan enkel klanten tevreden te stellen. Psychologie, onderhandelingsvaardigheden en uitgebreid gebruik van technologie zijn allemaal nodig om een correcte verwerking te bekomen. U gaat ze allemaal nodig hebben om verloren inkomsten te recupereren. De meeste ondernemers houden zich echter liever bezig met meer verkopen en klanten blij maken.

Debiteurenbeheer uitbesteden stelt u enkele hulpmiddelen ter beschikking waar u normaal gezien niet over zou beschikken. Dat gaat dan over kredietrapporten en kredietanalyses tot een sterke persoonlijkheid die flink kan doorzetten. Het duurt jaren vooraleer je dit tot in de perfectie kan tweaken. Een gespecialiseerd kantoor heeft dit vast en zeker al onder de knie.

Het maximum uit uw bedrijfskapitaal halen is essentiëel geworden. Terwijl u er voor probeert te zorgen dat de lichten nog aan gaan, heeft u ook nog kapitaal nodig voor uitbreidingen. Omdat financiële middelen duur zijn, moet u uw order-to-cash cyclus optimaliseren. Dankzij een gespecialiseerde dienst debiteurenbeheer, kan u uw inzamelingscijfers verbeteren en op die manier uw cash flow stimuleren. Zo heeft u bedrijfskapitaal vrij en verbetert u uw productiviteit en service.

Heeft u debiteurenbeheer nodig?

Debiteurenbeheer uitbesteden klinkt logisch wanneer u meer facturen heeft dan u terloops kan afhandelen. In de plaats van een persoon full-time aan te stellen, overweeg dan om Incassobureau Trivion aan te stellen als beheerder van uw debiteuren.

Heeft u alle incasso toegepast? En staat het geld nog steeds niet op uw rekening? Soms lukt het echt niet. Schakel dan een incassospecialist in.

014 / 82.14.48

Hoe langer u wacht, hoe groter het risico. Speel dus kort op de bal.

Gratis offerte!

Delen: