014 / 82.14.48 •

Blog

Overzicht

Jun 01

Zelf in uw pen kruipen of uw aanmaningsbrief laten schrijven?

Waarom een aanmaningsbrief laten schrijven door een professional?

Elk bedrijf krijgt ermee te maken… Sommige klanten denken dat uw betalingstermijnen een rekbaar begrip zijn. Als andere inkomsten vlot binnenlopen, kan u wel eens een oogje dicht knijpen voor enkele laattijdige betalingen, maar voor kleinere bedrijven of grotere bedragen zijn 1 of meerdere openstaande facturen vaak problematisch.

May 15

Algemene Voorwaarden opstellen, hoe begint u eraan?

Even de tekst van uw concullega kopiëren of zelf Algemene Voorwaarden opstellen?

Even de Algemene Voorwaarden van een concurrent of collega ondernemer in uw sector kopiëren, is bijzonder verleidelijk. Het is nu eenmaal een snelle manier om over Algemene Voorwaarden te beschikken en daarom ook gangbare praktijk. Toch is kopiëren niet zonder risico…

May 01

Juridisch en incasso jargon in mensentaal uitgelegd

Spreekt u ook incasso taal?

Om juridisch volledig ingedekt te zijn, wordt in aanmaningsbrieven maar al te vaak complexe incasso terminologie gebruikt. Weet u wat al deze juridische termen precies betekenen?

Apr 15

Een correcte factuur opstellen is niet alleen belangrijk voor de fiscus!

Waarom correct opgestelde facturen zo belangrijk zijn

Als leverancier van goederen of diensten bent u in de meeste gevallen verplicht om een officiële factuur op te maken. Een correcte factuur opstellen is vooral belangrijk voor de btw- administratie en om bij een eventuele fiscale controle boetes te vermijden, maar dat is zeker niet de enige reden waarom u best even deze checklist doorneemt.

Apr 01

Welke betalingstermijn kiezen?

Laat u niets wijsmaken!

Welke betalingstermijn u moet hanteren, is niet wettelijk bepaald

Als leverancier bent u wel degelijk vrij om zelf te bepalen welke betalingstermijn u hanteert en of u al dan niet kortingen voor contante betalingen toestaat. Het is echter wel zo dat er courante betalingstermijnen ingeburgerd zijn en dat uw klanten bepaalde verwachtingen zullen hebben.

Mar 15

Al eens aan korting voor contante betaling gedacht?

Is korting voor contante betaling toestaan verplicht?

Klanten durven wel eens verkeerdelijk aannemen dat u verplicht bent om een korting voor contante betaling toe te staan. In sommige gevallen zullen klanten zelfs zo’n korting op eigen initiatief aftrekken bij de betaling zonder u daarvan vooraf te verwittigen.

Wettelijk gezien bent u nochtans niet verplicht om zo’n korting voor snelle betaling toe te kennen. U bent als leverancier namelijk helemaal vrij om zelf uw betalingstermijnen en –voorwaarden te bepalen, zolang u die vooraf duidelijk communiceert.

Toch kan het een verstandige beslissing zijn om toch zo’n korting voor contante betaling toe te staan.

Trivion bvba

Eikendreef 4
2350 Vosselaar
België

Tel: +32 (0)14 82 14 48
Fax: +32 (0)14 78 07 26
info@trivion.be

Graag meer info over onze incasso tarieven?

Gratis offerte!